Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een PowderBrows behandeling?

  • Eerste behandeling 2,5 tot 3 uur
  • Tweede behandeling 1,5 tot 2 uur

Hoe wordt de juiste kleur gekozen?

Op basis van jouw wensen en ons advies, wordt er een kleur gekozen die het beste en mooiste bij jou past. Wij hebben de kleuren van blond tot zwart. Er wordt altijd gekeken naar de combinatie van jouw huidskleur en de kleur van zowel de wenkbrauwhaartjes als het hoofdhaar. De kleur die gekozen wordt, zal hier goed op aansluiten. 

Hoe lang blijven PowderBrows zitten?

PowderBrows gaan tot ongeveer twee jaar mee. Na +- 1,5 jaar zal de intensiteit van de kleur minder worden en kan je ervoor kiezen om terug te komen voor een opfrisbeurt (touch-up).

Wat houdt een opfrisbeurt (touch-up) in?

Wil jij dat jouw PowderBrows mooi van kleur en vorm blijven? Dan kun je ervoor kiezen om de wenkbrauwen te laten bijwerken middels een opfrisbeurt. Een tweede behandeling is dan niet meer nodig. Na de opfrisbeurt zien jouw wenkbrauwen er weer als nieuw uit. Deze opfrisbeurt vindt vaak plaats na 12 tot 15 maanden na de tweede behandeling.

Hoef ik met PowderBrows niets meer aan mijn wenkbrauwen te doen?

PowderBrows worden in de huid gepigmenteerd en heeft dus geen invloed op de haartjes van de wenkbrauwen. Dit betekend dat de haartjes die buiten de vorm vallen en tijdens de behandeling zijn weggehaald, gewoon zullen blijven groeien volgens hun natuurlijke vorm. Naar eigen behoefte kunnen de haartjes geëpileerd of gewaxt worden.  Ook wordt aangeraden om de wenkbrauwhaartjes wel te blijven verven als de natuurlijke haartjes lichter zijn. Als de wenkbrauwhaartjes donkerder zijn dan de PowderBrows, wordt die mooie schaduw achter de haartjes gecreëerd. 

Hoef ik met PowderBrows geen make-up meer te dragen?

PowderBrows zijn geen vervanging voor jouw make-up. Wanneer je jouw wenkbrauwen regelmatig laat waxen en verven, zal make-up in grote mate overbodig zijn. Omdat de intensiteit van de kleur van de wenkbrauwen na de behandeling 40% tot 60% afneemt, kan het zijn dat de behoefte daar is om de wenkbrauwen iets bij te tekenen.

Voor welk huidtype zijn PowderBrows geschikt?

PowderBrows zijn geschikt voor elk huidtype:  droog, vet, gecombineerd, jong of een rijpere huid. Het maakt niet uit welke huid- of haarkleur je hebt. Voor ieder huidtype is een geschikte kleur beschikbaar. PowderBrows zijn geschikt voor iemand die van zichzelf volle en donkere wenkbrauwen heeft, maar ook voor diegene met lichte of iets minder vollere wenkbrauwen.

Doet het zetten van PowderBrows pijn?

De pijnervaring zal per persoon verschillen omdat iedereen een andere pijngrens heeft. De irritatie die soms wordt ervaren is te vergelijken met het epileren van de wenkbrauwen.

Kan ik ook terecht met oude PMU?

Wil jij bij ons PowderBrows zetten, maar heb jij in het verleden eerder PMU laten zetten? Laat dit dan graag even weten alvorens je een afspraak gaat maken. Wij ontvangen dan graag eerst een foto van jouw wenkbrauwen om te bepalen of een opfrisbeurt haalbaar is. 

Wanneer mag er geen PMU worden gezet?

  • Tijdens de zwangerschap en tot 6 maanden na de zwangerschap;
  • Onder invloed van alcohol;
  • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
  • Op een plek waar minder dan vijf weken geleden PMU is gezet;
  • Op een plek waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
  • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden PMU of een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet volledig is genezen.

Wat mag er na de behandeling van permanente make-up wel en niet?

Na de behandeling kan je gewoon weer verder gaan met jouw dagelijkse bezigheden. De huid rondom de wenkbrauwen kan direct na de behandeling wat rood ogen. Dit verdwijnt binnen één tot twee uur. Ook kunnen de wenkbrauwen iets opgezwollen zijn. Hierdoor kunnen de wenkbrauwen de eerste paar dagen wat dikker ogen. Om uiteindelijk tot het mooiste resultaat te komen, is het belangrijk om onderstaande regels na te leven:

Hoe verloopt het genezingsproces van permanente make-up?

In de afbeelding hieronder worden de verschillende fasen binnen het genezingsproces benoemd.